Milí přátelé, vítejte na mém fóru Innina poradna. Zde se můžete svěřovat se svými životními trampotami či radostmi, poradit se, vyplakat si dušičku nebo jen tak pokecat. Budu ráda, když přispějete svým názorem i k příspěvkům dalších členů. Pište, tvořte, diskutujte, ulevujte si a bavte se. Nezapomeňte si však nejprve pročíst pravidla tohoto webu. Vaše Innin.



Zde sledujte důležítá oznámení:

Není žádné nové oznámení.


(Bohyně Innin. Asi čtyři tisíce let starý terakotový reliéf mého zbožštělého převtělění z města Larsa v Sumeru. Dobře, tak ne, tak s vyobrazenou dávnou bohyní mám společnou jen přezdívku. Ale proč si na chvíli nepředstavit, co by kdyby...)

Matka navedla syna, aby z otce udělal pedofila

Témata z našeho i zahraničního webu, která se vztahují k mezilidským vztahům. Rozbory a diskuze.
Odpovědět
Asce
Příspěvky: 5
Registrován: 11.10.2018 19:07:07
Pohlaví: Muž
Rok narození: 1960
Povolání: IT specialista
Záliby:

Noviny Matka navedla syna, aby z otce udělal pedofila

Příspěvek od Asce » 18.11.2019 18:58:16

Novinky.cz, původní zdroj: Patrik Biskup, Právo, 11. 11. 2019, 4:07


Více než rok musel žít 40letý muž s nálepkou zvrhlého pedofila, který sexuálně zneužívá vlastního syna. Stačilo, aby chlapec (5) na policii řekl, že mu táta sahá do zadečku a strká pindíka do pusy. Navedla ho k tomu jeho matka, která se tím snažila co nejvíce pošpinit v té době ještě manžela v rámci rozvodového řízení. Za křivé obvinění a ohrožování mravní výchovy dítěte ji nyní potrestal klatovský okresní soud tříletým vězením s podmíněným odkladem na 4,5 roku. Rozsudek není pravomocný.

Soudce Jaromír Veselý:
"I sám chlapec u výslechu přiznal, že mu máma radila, co má říkat. Zneužití dítěte v rámci partnerského boje považuji za velmi závažné provinění". Podle něj soud při ukládání ještě podmíněného trestu zohlednil situaci, kdy chlapce již má ve výhradní péči otec. „Obžalovaná se znovu vdala a má novou rodinu,“ upozornil soudce na další okolnost, která ženu zachránila od pobytu za mřížemi.

I když obžalovaná vinu popírala, soud neměl z provedených důkazů žádné pochybnosti o tom, že syna zmanipulovala a poštvala proti otci.

Chtěla miliony. Vše začalo rozvodovým řízením v roce 2014. Žena požadovala v rámci majetkového vyrovnání po exmanželovi milionové částky s tím, že když je nedostane, obviní ho ze znásilnění jejich dítěte. Což se stalo.

Podle žalobce Jana Hrubého matka dítě navedla, aby před psychology a policií tvrdilo, že mu otec strkal prsty do konečníku a dával penis do úst. „Obžalovaná se jednání dopustila v době, kdy mezi manželi probíhalo rozvodové řízení provázené sporem o dítě. Snažila se tím dosáhnout trestního stíhání muže a zabránit mu tak stýkat se se synem,“ uvedl Hrubý.

U obžalované znalci shledali sklony k teatrálnosti a přehánění. Hovořili i o její lhavosti a pomstychtivosti.

Během policejního vyšetřování se poškozený musel například podrobit sexuálnímu zkoumání, zda není pedofil. Většina přátel s ním skončila, opatrovnický soud na základě vyšetřování svěřil dítě do péče matky.

Chlapec je v péči otce. "Je to hrozný pocit, když vás vlastní syn z něčeho takového obviní. Vysvětlujte to známým nebo učitelkám ve školce. Byl jsem na dně, ztratil jsem veškeré sebevědomí a jen těžko jsem se mohl bránit jinak než opakovat, že jsem nic takového neudělal,“ vypovídal u soudu vysokoškolsky vzdělaný muž. „Jak se asi můžete cítit, když vám na penis upevní zařízení monitorující impulzy a promítají přitom obrázky nahých dětí. Bylo to opravdu hodně stresující,“ dodal.

Obviněná před soudem tvrdila, že syna k ničemu takovému nenavedla. „V tom mám čisté svědomí,“ prohlásila. Podle její verze o tom chlapec mluvil spontánně. „Byli jsme u tří psychologů, kteří potvrdili, že si to tak malé dítě s takovými detaily nevymyslelo. Policie to zametla pod koberec,“ hájila se matka.

Podle znalců může mít takové ovlivňování ze strany jednoho z rodičů na dítě do budoucna nepříznivý vliv. „Je způsobilé narušit jeho morálku a vyvolat u něho společensky nežádoucí přístupy k obecně uznávaným společenským pravidlům,“ uvedli psychiatři. U obžalované znalci shledali sklony k teatrálnosti a přehánění. Hovořili i o její lhavosti a pomstychtivosti.

Poté, co se ukázalo, že otec je nevinný, svěřil mu soud syna do péče. „Je spokojený, ve škole má dobrý prospěch, baví ho matematika, zajímá se o počítače. Chodí na kroužky a sportuje,“ uzavřel otec chlapce.
Tam za nepřekonatelným mořem, za vlnkou poslední, lásko, jak je ti?

Odpovědět